We krijgen altijd mooie aanvragen binnen, vanuit allerlei hoeken. Van custom tas  naar bedrijfssloven voor een Brouwerij. En van gepersonaliseerde sleutelhangers voor een makelaardij naar plantenhanger voor de aankleding van een horeca zaak. Maar een aanvraag als deze hadden nog niet eerder gehad. Dit was heel bijzonder dat was direct duidelijk.

De mooiste opdracht ooit

Een klant vroeg ons “kunnen jullie niet een mooi product maken van de oude jas van opa”. Opa is overleden en heeft zijn eerste kleinkind moeten achterlaten. Heel verdrietig natuurlijk en daarom wilde onze klant iets bijzonders geven. Opa droeg een groot gedeelte van zijn leven een leren jas, zie de foto hieronder. Deze was in prima staat maar had veel versleten plekken. Het voelde gek om de jas weg te gooien want het typeerde opa. 

Sparren over dat ene mooie item

Al brainstormend kwamen we tot een prachtig product namelijk babyschoentjes. Het is toch geweldig als een kleinkind babyschoentjes kan dragen die zijn gemaakt van de favoriete jas van opa! En zo geschiede…

Babyschoentjes van favoriete jas van opa

Het moesten comfortabele schoentjes worden die ook in de winter lekker warm zouden zijn. Dus we bedachten voor aan de binnenkant (namaak) schapenvacht (ivm allergie) en aan de buitenkant de jas van opa als basis. Afgewerkt met een setje stoere leren veters.

Even slikken

Tja daar zit je dan met een schaar in de hand om in de jas te gaan knippen van de overleden opa. Nou dat is even slikken! We zijn begonnen met de mouwen en dat bleek uiteindelijk voldoende te zijn voor beide schoenen. Dat was even de vraag ivm de versleten stukken van de jas. Maar het resultaat mag er zijn. 

Het was het mooiste project ooit en we hopen dat er nog velen zullen volgen, want betekenis geven op deze manier is geweldig! 

Mocht jij ook een dergelijke opdracht hebben, dan horen we het graag! 

Deze site maakt gebruik van cookies om jou de meest relevante ervaring te bieden. Klik op accept om akkoord te gaan met het gebruik van deze cookies.